Vervolglessen Jeugd Eerste Hulp

Na het behalen van het diploma Jeugd Eerste Hulp is het mogelijk om door te gaan met Jeugd Eerste Hulp. De vervolglessen worden gegeven in Cultureel Centrum Den Herd in Bladel.

We hebben geen aparte groep Jeugd-EHBO. De vervolglessen vallen samen met de reguliere oefenavonden van de volwassenen op maandagavond vanaf 19:30 uur. We verlangen echter niet dat ze de hele avond aanwezig zijn, maar slechts tot ongeveer 20:30 uur.

De data staan in de Agenda.

 

Tijdens deze lessen komen alle onderwerpen van de cursus terug. We gaan vooral veel oefenen. Hoe zat het ook al weer met die mitella en welke arm moest naar boven wijzen bij de stabiele zijligging? Hoe meer je oefent, hoe makkelijker het wordt. Denk maar eens aan leren fietsen, of de tafel van 4; dat lukt je nu zonder erbij na te denken. Zo gaat dat ook bij EHBO.
Sommige technieken worden verder uitgelegd (wist je bijvoorbeeld dat een vingerverband bij een pink nét iets anders moet dan bij een wijsvinger?) en je leert weer een aantal nieuwe dingen, b.v. wat doe je bij een ontwrichting?


Na afloop van de vervolglessen kan een jeugd ehbo'er ook:

  • aangeven hoe er gehandeld moet worden als iemand in brand staat
  • eerste hulp verlenen bij een ontwrichting
  • kan vertellen hoe een flauwte voorkómen kan worden
  • een ernstige uitwendig bloeding stoppen d.m.v. een wonddrukverband
  • uitleggen hoe gereanimeerd moet worden en een AED bedienen

Vanaf je 16e kun je het Diploma Eerste Hulp halen. (Vanaf je 15e is dit ook al mogelijk, maar dan moet er een ouder een toestemmingsverklaring ondertekenen.) Voor de jeugd ehbo'er is zo'n cursus een stuk makkelijker, want die heeft eigenlijk alles al gezien en gedaan.

Het examen wordt afgenomen door examinatoren van het Oranje Kruis, zodat ook het officiële Oranje Kruis Diploma Eerste Hulp kan worden behaald.

 

Wil jij ook meedoen met de vervolglessen Jeugd Eerste Hulp? Aanmelden kan via het contactformulier, of door een email te sturen naar ehbobladel@gmail.com.