Frequently Asked Questions

Wanneer wordt er weer een nieuwe cursus Eerste Hulp gegeven en wat kost deze cursus?

VOORLOPIG STAAT ER NOG GEEN CURSUS EERSTE HULP IN DE PLANNING.

 

De cursus bestaat uit 10 lesavonden van 2,5 uur.

Je leert dan precies wat je moet doen bij o.a. snij-, schaaf- en brandwonden, kneuzingen en breuken, vergiftiging, verslikking en verstikking, stoornissen in bewustzijn en ademhaling, oogletsels, splinters en andere kleine verwondingen, maar ook hoe je een beroerte kunt herkennen, hoe je moet reanimeren en de AED moet gebruiken.En dat alles volgens de officiële richtlijnen van het Oranje Kruis.

Ook Eerste Hulp aan Kinderen is in het EHBO diploma inbegrepen. Het diploma voldoet aan de IKK-norm; je hoeft hiervoor dus geen extra aanvullende lessen meer te volgen.

 

De kosten van de cursus zijn € 210,- inclusief lesboek, benodigde verbandmiddelen, koffie/thee tijdens de pauze, examenkosten en het officiële Oranje Kruis EHBO diploma.

Veel zorgverzekeringen vergoeden de kosten van deze cursus geheel of gedeeltelijk. Informeer bij je eigen zorgverzekering naar de vergoeding; het is de moeite waard.

Vergoedingen zijn ook te vinden op de zorgwijzer.

 

Wil je je aanmelden of heb je nog een vraag of opmerking?

Klik dan HIER om een mail te versturen.

Kan ik ook Eerste Hulp aan Kinderen en/of de herhaling bij jullie volgen?

Eerste Hulp aan Kinderen is sinds 1 januari 2017 opgenomen in de eindtermen van de basiscursus Eerste Hulp. Indien u slaagt voor het examen, bent u automatisch in bezit van de aantekening Eerste Hulp aan Kinderen.

 

Wij geven zelf geen cursus Eerste Hulp aan Kinderen (ook wel kinder ehbo genoemd), en het is ook niet mogelijk om bij ons de herhalingslessen voor EHaK te volgen.

 

De cursus Eerste Hulp aan Kinderen wordt soms gegeven door o.a. Rode Kruis de Zaligheden, Zuidzorg en LetUsTrainYou.

 

Geven jullie ook Jeugd-EHBO lessen?

EHBO-Vereniging Bladel geeft elk jaar i.s.m. de basisscholen de cursus Jeugd Eerste Hulp in groep 8 van de Franciscusschool, de Mariaschool en De Toermalijn.

Op De Sleutelaar geven we om de twee jaar de cursus in groep 7 en 8.

Als je op één van deze scholen zit, kun je dus je diploma Jeugd Eerste Hulp behalen.

 

Hierna is het mogelijk om door te gaan met Jeugd Eerste Hulp. De herhalings-/vervolglessen worden 1x per maand op gegeven in Den Herd in Bladel.

 

We hebben geen speciale Jeugd-EHBO oefenavonden, maar de jeugd ehbo'ers sluiten gewoon aan bij de oefenavonden van de volwassenen op maandagavond. Ze hoeven echter niet de hele avond te blijven, maar slechts tot 20:30 uur.

De data van deze oefenavonden staan in de Agenda.

 

Meer informatie over wat je leert in de cursus en wat je leert tijdens de vervolglessen is te vinden achter het tabblad Jeugd EHBO.